Varm bjørnebærsuppe med snøegg

Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no

Varm bjørnebærsuppe med snøegg

Har du bjørnebær i fryseren, er du heldig! Her en dessertsuppe med bjørnebær som smaker himmelsk! Suppen kan serveres både varm, lun og kald.

20-40 min

0,5 av 5 om dagen

Antall porsjoner:

4 porsjoner

Tidsbruk:

20-40 min

Ingredienser:

Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 4 dl vann 0.5 dl sukker 1 vaniljestang 200 g frosne bjørnebær 3 eggehvite ¼ ts salt 125 g sukker 0.5 l melk 1 hel kanel 10 blader frisk mynte

Fremgangsmåte:

Fremgangsmåte

Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp vann, sukker og vaniljefrø. Ha i bjørnebærene og kok opp igjen. Mos suppen f.eks. med en stavmikser. Sil suppen.

 

Pisk eggehviter og salt til stivt skum. Pisk inn 125 g sukker – litt etter litt.

 

Kok opp melken med hel kanel på svak varme. Bruk en stor skje og lag snøegg av eggehviteblandingen som legges ned i den småkokende melken. La de koke 2-3 minutter. Snu de og kok videre i 2-3 min. Ta opp med hullsleiv og la de renne av.

 

Server suppen i skåler med et snøegg på toppen. Dryss over litt kanel og pynt med mynteblader.

 

Suppen er også god å servere kald.

 

 

Oppskrift hentet fra Frukt.no

Handlekurv